REHUPIIKLES

REHUPIIKLES

Rehupiikles on kaikkea. Se on HUUMORISHOWSTANDUPJAZZROCKBLUES- BÄNDI.

Alkuperäinen ajatus:

Käännetään Etelä-Pohjanmaan murteelle rock klassikoita. Sanoitusten täytyy olla  huumoria. (väli) Rakennetaan show, jossa maajussit ovat rock-tähtiä ja sekoittavat  maaseudun agrikulttuuria rock`n roll kulttuuriin. Eli kummisaappaat ja Jussi-paita päällä rock´n rollia. Navetta vaatteissa esiintymislavalle.

Rehupiikles yhtye sovittaa ja sanoittaa kappaleet itse. Musiikkisovituksissa on myös huumoria, mutta huomioitavaa, että soitto on tiukkaa ja taitavaa. Siksi 9-hengen bändi puhaltimineen mahdollista: ” Kaikkiruokaisille kaikenlaista musiikkia.”Rehupiikes live-esiintymiseen liittyy olennaisesti myös hauskat välijuonnot-ja puheet. Joskus esiintymistä voidaan verrata stand up- komiikkaan.

 

Rehupiikles tarina

Made In Jalasjärvi. Rehupiikles- sanoituksen alkuidea tuli siitä kun Joose Tammelin Jyväskylän OKL vuosina  ( 1979-1986) teki vastavedon Esa Pakarisen Savon murteella tehtyyn rokkiin Kylä rokki on poikaa. Joose teki Beatlesta Etelä-Pohjanmaan murteella .  Its Been A hard Days Night- ehtoo ja Cant Buy Me Love – Mua flikat ei saa ( juksatuksi rahoolla )Rehupiikles -yhtyeen ensimmäinen esiintyminen oli 1987, jolloin yhtye esiintyi The Beatles esikuvansa mukaan,  nelihenkisenä. Vuonna 1991-1994  lopullinen Rehupiikles muotoutui niin, että Joose kasasi Jalasjärveltä kaikki tutut, joilla oli joku soitin. Sanoitti, sovitti ja teki kaiken mm. keksi taiteilijanimet. Rehupiikles esiintyi nuorisotalo Vilholan pihassa kerran kesässä. Tuolloin ns. alkuperäinen Rehupiikles muodostui:

1994-1995 Rehupiikles teki ensimmäisen äänitteen, eli CD:n , omakustanteena. Noiruttu Pohjanmaa. Paikallisradioiden vahvan soiton myötä myös levy-yhtiöt kiinnostuivat bändistä.  kappaleet: Ylihärmä ja Som Mun. Velii soivat radioissa ahkerasti .Teimme jakelusopimuksen AXR:n Ilkka Vainion kanssa. Noiruttu Pohjanmaa myi kultalevyksi asti 22 000 kpl. 1995 Rehupiikles oli Huumori-Emma ehdokkaana. 1995-2000 Rehupiikles keikkaili ympäri maata ja vientiä oli sekä teki levyt. Kyröjoki Tuluvii ja Päässilimääset. Rehupiikles musiikkia on kuultu mm.Antti Tuurin ,Lakeuden Kutsu-elokuvassa. 2003 Rehupiiklesiltä ilmestyi Jatsin Kutsu -levy, jolla muutama tunnettu Jazz-standardi oli muunnettu Etelä-pohjanmaan murteelle.Rehupiikles oli tuolloin esiintymässä mm. Porin Jazzeilla. Rehupiikles on ollut koko ajan ,.noin  30 vuotta aktiivisesti toiminnassa ja on edelleen sitä. 2008 ilmestyi levy Atomipommilla kuuhun ja 2019 Ilimastonmuutos.

Rehupiikles keikkailee aktiivisesti ja aina isolla 9 hengen bändillä. Ajan  ja digitaalisuuden  myötä julkaisut ovat muuttaneet muotoaan. Videoita ja kirjallisuutta on tehty ja tehdään ja julkaistaan edelleen. Keväällä 2021 Rehupiikles julkaisi 5 uutta videota ja sitä myötä myös uusia kappaleita You tubessa sekä Spotifyssä.  Alkuvuodesta 2021 Rehupiikles aiheutti kohua mediassa, kun se sai porttikiellon Jalasjärven kunnantalolle videokuvauksiin. Syynä oli Kunnantalo-kappaleen sanoitus. 

20€