Tiedote altistumisen mahdollisuudesta 14.-16.7.2021

19.7.2021 Tiedote altistumisen mahdollisuudesta Covid 19 – virukselle Eurassa 14.7.2021 Lomakeskus Sieravuoressa Sierrafesteillä sekä Lomakeskus Sieravuoren Kiviravintolassa 14.-16.7.2021 välisenä aikana

 

Euran terveyspalvelut sai tiedon 18.7. illalla Covid 19- positiiviseksi todetusta henkilöstä ja tartunnan jäljityksessä selvisi, että henkilö on ollut paikalla Sierafesteillä 14.7.2021 ja Sieravuoren Kiviravintolassa 14.-16.7.2021 välisenä aikana.

 

Sierafesteillä tai Sieravuoren Kiviravintolassa näinä aikoina vierailleet asiakkaat ovat voineet mahdollisesti altistua Covid 19-virukselle. Heitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa matalalla kynnyksellä koronatestiin. Covid 19-virusinfektion oireita voivat olla mm. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, maku- ja hajuaistin häiriöt ja joissakin tapauksissa suolisto-oireet. Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen.

 

Suoraan altistuneiksi on voitu todeta vain muutamia henkilöitä ja heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Mahdollisesti altistuneista henkilöistä ei ole mahdollista saada tarkempia tietoja. Monet asiakkaat ovat kuitenkin muualta kuin Eurasta kotoisin ja osa on kotoisin Satakunnan ulkopuolelta. Lomakeskus Sieravuori on tapauksen johdosta nyt tiukentanut suojatoimia koronavirukselta suojautumisen suhteen ja informoi näistä toimista asiakkaitaan erikseen.

 

Euran terveyspalveluista kehoitetaan nyt muutenkin noudattamaan edelleen THL:n ohjeita ja alueellisia ohjeita koronavirukselta suojautumisen suhteen ja hakeutumaan edelleen koronatestiin tarvittaessa muutenkin kuin tähän mahdolliseen altistumiseen liittyen. Samoin suositellaan kaikkia ottamaan koronarokotteet.

 

Euran sote-keskus

Johtava lääkäri: Lotta Armfelt 044-4224126